فرمولاسیون بکینگ پودر
خب خیلی ها هستند که این سوال برای آنها پیش می آید که بکینگ پودر چیست؟آیا تا به حال مطلبی در این باره خوانده اید؟ انواع بیکینگ
پودر چیست؟ اینکه انواع آن چیست؟ یا سوال بدی اینکه نحوه تهیه آن چه جوری می باشد که در این مقاله فرمولاسیون بکینگ پودر از سری
مقالات فرمول 3 تمام سوالات شما را پاسخ داده ایم.
بیکینگ پودر چیست؟
بیکینگ پودر یا بکینگ پودر(Baking powder) که هردوی آن درست می باشد، یا پودر پخت نوعی ماده شیمیایی سفید رنگ میباشد که نقش
تخمیری در پخت کیک و شیرینی داشته و باعث پف کردن، اسفنجی شدن و سبک شدن کیک و شیرینی ها می شود.که اگر از بکینگ پودر
استفاده نشود کار همزدن واینکه خمیر ما به خوبی عمل آید یک پروسه زمان بر می ش.د که نیاز با به تعدادافراد بیشتری می باشد تا بتوانیم
یک خمیر خوب درست کنیم. اما شاید این سوال برای شما پیش آید که ترکیب موجود در بیکینگ پودر شامل چه موادی است. که زمان
پخت کیک و شیرینی راخیلی کاهش می دهد؟
بهتر است بدانید که بکینگ پودر از ترکیب باز با یک اسید ضعیف تشکیل شده، که واکنش این دو ماده، باعث آزاد سازی گاز دی اکسید کربن
(co2) می شود که این گاز ورآمدن و حجم دادن به خمیر انواع شیرینی، کیک، نان، پنکیک و… را انجام می دهد.
ترکیبات مورد استفاده در تولید بیکینگ پودر
بکینگ پودر معمولا از مواد زیر تشکیل می شود که با آن اشاره شده است.
- جوش شیرین (بی کربنات سدیم NaHCO3) – ترکیب بازی
- کرم تارتار (بی تارتارات پتاسیم C4H5KO6) – ترکیب اسیدی
- نشاسته ذرت- ترکیب پرکننده
تولید بیکینگ پودر با ترکیب کردن این مواد جامد در نسبت های مشخص و سپس بسته بندی انجام می گیرد.که هرکدام از این مواد می تواند
تاثیر بسزایی در بافت و طعم محصول نهایی داشته باشد.
پایه خشک مورد استفاده در تولید بیکینگ پودر
بهتر است بدانید که رایج ترین پایه خشک که در تولید بکینگ پودر استفاده می شود چوش شیرین می باشد. که در واقع به آن بی کربنات
سدیم نیز می گویند.در واقع جوش شیرین یک ماده کریستالی سفید محلول در آب می باشد. هنگامی که در دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد
گرم می شود، به گاز دی اکسید کربن تولید می کند. علاوه بر کاربرد در پخت، در تولید نمک های جوشان در پزشکی برای جلوگیری از اسیدیته
زیاد معده و در انواع کپسول های آتش نشانی مورد استفاده قرار می گیرد.
اسید مورد استفاده در تولید بیکینگ پودر
اسید هایی که در فرمولاسیون بکینگ پودر ها استفاده می شود متنوع هستند . که در اولین بیکینگ پودرها از کرم تارتار، یک اسید پودری
می باشد استفاده شده است. که خیلی سریع واکنش نشان می داد و باید سریع در فرگذاشته می شد.در غیر این صورت، گاز خارج می شد.
که این اسید بیشتر برای تهیه محصولاتی مانند پنکیک یا کلوچه مناسب است.
اسید هایی که در تولید بکینگ پودرهای صنعتی استفاده می شود به شرح ذیل می باشد:
- فسفات مونوکلسیم (CaHO4P)
- اسید پیروفسفات سدیم (H2Na207P2)
- فسفات آلومینیوم سدیم (H304P)
- سولفات آلومینیوم سدیم (NaAl08S2)
مورد اول که مونوکلسیم فسفات می باشد یک اسید با واکنش سریع می باشد.که در عرض سه دقیقه پس از افزودن به جوش شیرین، مقدار
زیادی گاز تولید می کند. این سرعت تقریباً دو برابر سایر اسیدها می باشد.
اسید پیروفسفات یا همان مورد دوم سدیم اسیدی با واکنش کندتر می باشد نسبت به مورد اول، در واقع این اسید برای تولید خمیر
بیسکویت هایی که در یخچال نگهداری می شود، استفاده قرار می گیرد.
فسفات آلومینیوم سدیم و سولفات آلومینیوم سدیم دو مورد آخرنیز اسیدهایی با واکنش کند می باشند. که هنگام گرم شدن گاز تولید
می کنند. در حالی که در صنایع از این ترکیبات استفاده می شود، اکثر نانوایان به دلیل طعم نامطبوعی که آلومینیوم می تواند در محصولات
پخته ایجاد کند، پودرهای پخت بدون آلومینیوم را استفاده می کنند.
انواع بکینگ پودر
بیکینگ پودر تک مرحله ای یا تک واکنشه که در این نوع بکینگ پودرها همان طور که از اسم آن مشخص است از یک اسید برای تهیه آن
استفاده می شود. اسید مورد استفاده در این نوع بکینگ پودرها ممکن است سریع و یا کند عمل کند. اسیدی که سریع عمل کند بعد از
استفاده شدن در فرمولاسیون ماده غذایی به سرعت و در دمای اتاق با جوش شیرین واکنش داده و گاز Co2آزاد میکند اما اسیدی که آهسته
عمل کند بعد از استفاده باید در مجاورت حرارت قرار گیرد تا واکنش با جوش شیرین انجام شده و گاز آزاد شود.
بکینگ پودر دو مرحله ای یا دو واکنشه که در این نوع بکینگ پودرها از دو یا چند نوع اسید برای فرمولاسیون استفاده شده است، اسید یا
اسید های اول بعد از استفاده در ترکیب کیک یا شیرینی در دمای اتاق واکنش داده و گاز آزاد میکنند و اسید یا اسید های دوم زمانی که
به آنها گرما برسد، واکنش داده و گاز تولید میکنند.
سخن پایانی:
در مقاله بالا درباره بکینگ پودر توضیحات کامل داده شده تعریف کلی آن ،انواع آن وهمین طور اسید هایی که در این محصوا استفاده
می شود گفته شده که با مطالع دقیق این مقاله می توانید با فرمولاسیون این محصوا آشنا شوید.
ایمیل:
Shimis.alizadeh@gmail.com
آدرس:
مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس
شماره های تماس:
دکتر مقدم 0917120527
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934
15 پاسخ
باتشکر از سایت شما
چه مطلب کاملی
بسیار عالی
جالب بود ممنون
سایتتون بی نظیره ممنون
سپاس از شما
همین قدر پر قدرت ادامه بدین
موفق باشید
دمتون گرم
خسته نباشید
بینظیرید
خیلی خوبه
چه جالب نمیدونستم
کامل و عالی بودد👏👏
خیلی خوبه که ب ما اطلاعات کامل میدین تشکر از شما و تیم حرفه ایتون