فرمولاسیون سس کچاپ
امروزه استفاده سس های کچاپ در بین مردم طرفداران زیادی دارد وخیلی از افراد هستند. که در اکثر وعده های غذایی خود از سس کچاپ
استفاده می کنند،چرا که بودن این سس کنار غذای شما طعم ومزه خوبی به غذای شما می دهد. وهمین امر سبب می شود. که اشتهای
شما زیاد شود مخصوصا افرادی که دچار کم اشتهایی هستند. که این سس ها فرمولاسیون خاص خود را برای تولید دارند. که در این
مقاله فرمولاسیون سس کچاپ از سری مقالات فرمول 3 به آن پرداخته ایم.
همان طور که می دانید سس کچاپ همان سس قرمزی می باشد. که از گوجه فرنگی های رسیده به عمل می آید ،و در واقع ج
ز چاشنی هایی محسوب می شود. که طرفدار های زیادی دارد. و در اکثر وعده های غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. چون غذای شمارا
مزه دار می کند. ودر واقع اشتهای شما را زیاد می کند.
در فرمولاسیون صنعتی سس کچاپ از مواد اولیه ای همچون شکر ، گوجه فرنگی ، فلفل ، سرکه ، پیاز و تثبیت کننده های مجاز همچون
صمغ های مجاز ، نشاسته استفاده می شود . سس کچاپ معمولاً در کنار اکثر غذا ها از جمله غذاهای فست فودی که طرفدار زیادی
دارد. مورد استفاده قرار می گیرد .
البته این سس ها در بسته بندی و برند های مختلفی تولید وبه بازار عرضه می شوند. و طعم بسیار خوبی به غذا می دهند.که برای
غذا های مختلف که در قسمت بالا هم گفته شد از جمله فست فودی ، چیپس ها ، خورشت مرغ و سایر
تنقلات مورد استفاده قرار می گیرند .
اگر بخواهیم نگاهی بیندتزیم به تاریخچه سس کچاپ می توان گفت که در گذشته به هر سسی که در تولید و درست کردن. آن از سرکه
استفاده می شد. سس کچاپ می گفتند.که با گذشت زمان این سس در بین مردم محبوبیت فراوانی پیدا کرد. واین محبوبیت برگرفته از
مردم آریکا می باشد.چرا که مردم آمریکا علاقه بسیار زیادی به گوجه فرنگی دارند.که البته تاریخچه کامل این نوع سس در قسمت پایین
به طور کامل توضیح داده شده.
تاریخچه سس کچاپ
طبق تحققاتی که انجام شده.در ایالات متحده آمریکا، ۹۷ درصد از خانوادهها حداقل یک بطری سس کچاپ. در خانهی خود دارند؛ اما چطور
می شود. که یک سس در بین مردم یک کشور انقدر طرفدار دارد. ودوست داشتنی است؟اما باور اشتباهی که در بین جوامع وجود دارد. این
است . که این سس مختص کشور آریکا می باشد.اما این باور یک باور اشتباه می باشد. چرا که تاریخچه این
سس به امپراطوری چین برمیگردد.
البته نکته ای که جالب است. بدانید این است که نسخهی اولیهی این سس کاملا بدون گوجهفرنگی بوده. و از ماهی تخمیر شده درست
شده است. به این سس کچاپ اولیه “ge-thcup” یا “koe-cheup” گفته میشده. و در بین مردم جنوب چین محبوبیت
فراوان داشته.
اما به دلیل اینکه نگهداری. از این سس ماهی برای سفرهای بین اقیانوسی و طولانی آسان بوده، این نوع سس از طریق مسیرهای تجاری به
فیلیپین و اندونزی راه یافته و آنجا بود. که تاجران انگلیسی در اواخر قرن ۱۷
و اوایل قرن ۱۸ با این نمونه سس آشنا شدند.
واین طور شد. که تاجران انگلیسی عاشق این سس چینی شده بودند. و نمونههای از این سس را به کشور خود برده. و با تغییر در
دستور درست کردن آن نمونه ای تولید کردند. که این نمونه ی
اولیه سس کچاپ امروزی می باشد.
البته مردم انگلستان. برای از بین بردن. طعم بد ماهی این سس، از ترکیباتی مانند قارچ، گردو، صدف یا کنگر استفاده می کردند. نکتهی جالت
توجه این است .که نمونهی اولیهی سس کچاپ امروزی رنگی تیره داشته. و اغلب از آن به عنوان ماده اولیه در تهیهی. انواع غذا مانند
سوپ، سس، گوشت و ماهی استفاده می کردند.
اولین دستورالعمل چاپ شده. سس کچاپ در سال ۱۷۳۲ با عنوان “سس گوجهفرنگی رب“، توسط
ریچارد بردلی نوشته شده است.
فرمولاسیون سس کچاپ
زمان آن رسیده با فرمولاسیون سس کچاپ آشنا شوید.ودر یابید که برای تولید این نمونه سس از چه موادی استفاده می شده ، در واقع
اولین قدم در تولید سسهای کچاپ، تهیه گوجهفرنگی. و تولید رب گوجهفرنگی مرغوب است.
پس از اینکه رب گوجه فرنگی تولید شد. نوبت آن می رسد. که آن را با آب وشکر مخلوط کنند .وآن ترکیب را وارد. مخازن پخت میکنند. میزان
حرارت و مدتزمان پخت. در این مرحله از اهمیت زیادی دارد. بعد از اتمام پروسه پخت در خلأ و رسیدن. به آن غلظت مدنظر، در مرحله بعدی
سیر و پیاز و دیگر طعمدهندهها را به سس اضافه می کنند.
پس از اینکه پروسه خلأ به اتمام رسید،دیگر می توان نمک وسرکه را به سس اضافه کرد. اکنون زمان آن رسیده . سس را در دمای 93 درجه
سانتیگراد قرار داده شود. در این مرحله است. که سس حرارت میبیند. و در صورت لزوم مواد غلیظ کننده یا پایدارکننده. به آن
اضافه میشود.
پس از اینکه پروسه غلیظ سازی سس تمام شد، زمان آن رسیده. فرآیند پاستوریزهکردن سس انجام گیرد.
قدم نهایی در تولید سس کچاپ، انتقال سس به قسمت دستگاههای پرکن و بستهبندی می باشد. سس تولیدشده توسط این فرآیند،
برای رعایت استانداردهای بهداشتی باید به مدت 2 هفته. در انبارهای قرنطینه نگهداری شود. برای تولید انواع سسهای کچاپ، این فرآیند
یکسان می باشد. و تنها تفاوت در این میان، میزان و درصد مواد طعمدهنده ها می باشد.
فرمولاسیون تولید سس های کچاپ
آب گوجه فرنگی 85 درصدشکر 10 درصد
پودر فلفل قرمز 0.02 درصد
سرکه 4 درصد
پودر پیاز 0.4 درصد
پودر سیر 0.05 درصد
پودردارچین 0.05 درصد
پودر میخک 0.02 درصد
به آب گوجه فرنگی در دمای ملایم کلیه مواد را اضافه نمایید. وتا زمان رسیدن به قوام لازم سس را هم بزنید. البته این روش تولید سس
کچاپ روشی است. که می توانید در منزل این کار را انجام دهید.
انواع سسهای کچاپ عبارتاند از:
- سس گوجهفرنگی شیرین
- سس گوجهفرنگی تند
- سس باربیکیو
- سس کچاپ با طعم سیر
- و…
سخن پایانی:
در مقاله بالا در ارتباط با سس های کچاپ توضیحات کامل داده شده. اما اگر هر کدام از شما همراهان همیشگی می خواهید. اطلاعات بیشتری
نسبت به فرمولاسیون این نوع سس کسب کنید .یا اینکه می خواهید. خط تولید آن را راه اندازی کنید. می توانید با شماره هایی که در
ذیل ذکر شده. تماس حاصل فرمایید و اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید.
ایمیل:
Shimis.alizadeh@gmail.com
آدرس:
مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس
شماره های تماس:
دکتر مقدم 0917120527
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934
3 پاسخ
رضایت از مطالب
چه جالب!
بینظیرید